donderdag 10 oktober 2013

Een drukke week!


Woensdag drie oktober.

Aangezien we op woensdag drie oktober geen les hadden, was het voor ons allen een heugelijk dag! We besloten daarom om die dag goed te benutten en eens onze  traditionele Vlaamse kost te koken voor onszelf en medestudenten.  Kort na het middageten vertrokken Klaar en ik (Cara) samen met de kok naar de plaatselijke markt. Allereerst bezochten we de groentemarkt, dat was niet enkel voor ons een hele belevenis, maar ook voor de kok. Vele trokken dan ook grote ogen toen ze hem met twee blanke meisjes, geladen met zware zakken, door de stad zagen lopen. Na de groentemarkt volgden de kippenslachterij, de fruitmarkt, de ‘melkboer’ en nog enkele andere winkels. Na een tocht van drie uur kwamen we zwaarbeladen terug in het hostel aan. Rond 17u begonnen we allemaal samen aan het harde labeur. Voor ons ‘menuutje’ moesten immers  5kg aardappelen en 6kg appels geschild worden, maar na drie uur zwoegen en zweten mocht het resultaat er zijn! Lekkere kip met frietjes (eens geen rijst voor de verandering) en appelmoes, gevulde paprika en heerlijke pannenkoeken als dessert! Zeker en vast een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is!
meer foto's volgen

 
Vrijdag, het weekend is in zicht…
Na een lastige dag achter de schoolbanken vertrokken we rond 21uur met de sleeper bus naar Aurangabad. Misschien had de naam het al verraden, maar een sleeper bus is een speciale bus om in te slapen met effectief ‘echte’ bedden in! Een welkome luxe, aangezien we overnacht reden. Na een turbulente rit van tien uren, kwamen we omstreeks 7 uur ’s morgens aan in Aurangabad. Na een stevig ontbijt vertrokken we met de auto naar Ajanta. Ajanta is een prachtig domein met boeddhistische grotten uitgebeiteld uit een bergflank. De gehele site is werelderfgoed. De oudste grotten stammen uit de tweede eeuw  VC. Door de tijd heen raakten de indrukwekkende grotten ironisch genoeg in vergetelheid, tot een Britse officier ze per toeval herontdekte tijdens een jaagpartij. Na een uitputtende dag vertrokken we rond 17uur terug naar Aurangabad. Zondag bezochten we Elora. Elora is ook een archeologische site met Boeddhistische, Jainistische en Hindoeïstische grotten. Alhoewel we maandag allemaal uitgeput waren van het vele wandelen en het grote slaaptekort, besloten we toch Daulatabad te bezoeken. Daulatabad is een fort gelegen bovenop een (zeer) hoge berg. Om het authentiek te houden is er geen lift in het domein aanwezig, het was dus te voet te doen J. Een kwestie van onze conditie een beetje op peil te houden! Na het fort van Daulatabad gingen we ook nog de baby-taj Mahal bekijken… In India is er immers niet één Taj Mahal maar zijn er twee! Een beetje zoals in mini-europa, het enige verschil is dat de baby taj nog even groot is als het justitiepaleis in Brussel.  Het zal jullie dan ook niet verwonderen dat we na dit drukke weekend nogal snel in slaap vielen op de sleeper bus terug naar huis. Dinsdag rond 6uur kwamen we in Wardha aan en om 9u30 zaten we alweer in de les… Keiharde studenten die Indologen J 
Cara

1 opmerking:

  1. Leuk dat jullie de studie kunnen combineren met leuke dingen ook. Jullie zullen op alle vlak veel bijgeleerd hebben; en er veel mooie foto's (herinneringen) aan overhouden.

    BeantwoordenVerwijderen